ÚJRA BENÉPESÜL SZOLNOKON A SZANDAI REPÜLŐTÉR

Legendák a levegőben Nádas Tamás emlékére

2013-ban nagy sikerrel került megrendezésre a repülőnap. A népszerű rendezvénynek a Szandai Repülőtér kiváló helyszíne volt, a város pedig – mondhatjuk nagyvonalú – házigazdája. Megtartva a korábbi értékeket és továbbfejlesztve a programot, folytatjuk a hagyományt és azon dolgozunk, hogy 2014. június 6-7-8-9-én minél több látogató szerezzen felejthetetlen élményeket a Legendák a levegőben című rendezvényünkön, amely ezúttal a nemrégiben tragikusan elhunyt műrepülő világbajnoknak, Nádas Tamásnak is emléket állít.

Az előkészítési munkálatok során, a legtöbb helyen nagy örömmel és érdeklődéssel fogadták a szervezés gondolatát és a csapat már ismert tagjait. Külön öröm számunkra, hogy több a repülősportban nemzetközi eredménnyel bíró sportoló fejezte ki részvételi szándékát.

Mindemellett hazánk legtöbb ugrással büszkélkedő ejtőernyőse Mészárovics György is biztosan ott lesz, aki társaival célba- és kupolaugrást mutat majd be. Tóth Ferenc egy közel 100 méteres csőkígyót bűvöl majd a levegőben sárkányrepülőjével. Révy Laci bácsi és Cimbora vitorlázógépe, ketten együtt 150 évesek… Hársfalvi Pál vitorlázórepülővel, zenére műrepül, míg teveink között szerepel, hogy a Magyar Honvédség JAK52-es gépe műrepülő, MI-8-as helikoptere pedig képesség bemutatót tart majd a szolnoki légtérben. De a nézők láthatnak még Autgiró és UL repülőgépeket is, valamint repülőmodelleket.

A földön is sok-sok program lesz, hiszen kiállításra kerülnek oldtimer katonai gépek, terepjárók, MIG-21-es vadászgép, és más érdekességek. A program a tervek szerint már június 6-án, pénteken délután sétarepülésekkel és Origó koncerttel kezdődik, szombaton bemutatókkal folytatódik, vasárnap egy repülőtéri juniálisra lehet számítani, pünkösd hétfőn pedig újra sétarepülésre invitálunk mindenkit, aki szeretné megcsodálni Szolnok panorámáját a levegőből.

A belépés rendezvényre díjtalan! A rendezvény kiemelt támogatója a Mitsubishi, amely a legújabb modellekkel és vidám földi programmal várja majd a repülőnap látogatóit.

SZVF
Skip to content