TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00015

Széchenyi 2020 program keretében belül a település egy új főzőkonyha jön létre, mely a szükséges tárgyi feltételek mellett a szolgáltatások minőségének javulását eredményezi. A megvalósuló projekt célja a településen élő kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatása, a családok segítése, különös tekintettel a hátrányos helyzetben lévőkre.

A tervezett beruházás megvalósításával az önkormányzat hozzájárul a kisgyermekesek, különösen a 3 év feletti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növekedéséhez és az intézményi ellátáshoz való jobb hozzáféréshez, a körülmények minőségi javításához.

Az óvoda épületének külső hőszigetelése, nyílászáró cseréje és zárófödém hőszigetelése már 2015. évben megtörtént az adósságkonszolidációban részt nem vett települési önkormányzatok fejlesztési támogatása igénybevételével.

A fejlesztés eredményeként növekszik a hozzáférhetőség és a területi különbségek csökkennek, mivel a közétkeztetési szolgáltatás minősége javul, ez megkönnyíti a gyermeket nevelő szülők munkahelyen történő elhelyezkedést és munkaerőpiacra történő visszatérést. A szolgáltatás elérhetővé válása vonzóbbá teszi a települést a letelepedésre, hozzájárul a területi különbségek csökkentéséhez. A veszélyeztetett gyermekek elérése érdekében az intézmény kiemelt partnerséget tart fenn a gyermekjóléti szolgáltatást biztosító intézménnyel.

A befejezés tervezett dátuma: 2019.10.15

SZVF
Skip to content