Új Széchényi TervSZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS INTEGRÁLT TERÜLETI PROGRAMJA 2014-2020

 

 

Tisztelt Látogató!

A 2014-2020 Európai Uniós fejlesztési időszakban a megyei jogú városok fejlesztése céljából rendelkezésre álló legjelentősebb források a Települési- és Területfejlesztési Operatív Program (továbbiakban: TOP) keretében elérhetőek. A TOP biztosítja a keretet a területileg decentralizált fejlesztések tervezéséhez és megvalósításához.

A kevésbé fejlett régiókban elhelyezkedő 18 megyében megvalósuló megyei decentralizált fejlesztések tervezésére rendelkezésre álló területi szintű indikatív forrásallokációt a 1702/2014. (XII.3.) Korm. határozat tartalmazza, a felhasználás kereteit pedig a nemrégiben megjelent, a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014.(XI.5.) számú Korm. rendelet. A kormányhatározat a megyékre, járásaikra, és a megyei jogú városokra határoz meg indikatív forráskeretet. Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata saját tervezési jogkörében 15.190.000.000 Ft indikatív forrással rendelkezik, melynek felhasználását a Nemzetgazdasági Minisztérium iránymutatásai alapján elkészült Szolnok Megyei Jogú Város Integrált Területi Program (továbbiakban: ITP) irányozza elő.

Az ITP az Integrált Városfejlesztési Stratégiában meghatározott stratégiai célok rendszeréhez illeszkedve a stratégia azon megvalósítandó projektterveit tartalmazza, amelyek illeszkednek a TOP céljaihoz, azaz finanszírozásuk ezen operatív program keretében biztosítható.

A Szolnok Megyei Jogú Város stratégiai tervezési feladataival megbízott Szolnoki Városfejlesztő Zrt. készítette el az ITP programdokumentumot.

Kérjük, ismerje meg fejlesztési terveinket, és amennyiben véleménye, illetve javaslata van a tervezett projektekkel kapcsolatban, a jobb oldalon található véleményküldés funkción keresztül vagy a kerteszne@szvf.hu e-mail címre elküldve jelezheti nekünk!

Tisztelettel:
Csatári István
vezérigazgató

SZVF
Skip to content