TISZAI HAL NAPJA 2014. FŐZŐVERSENYRE JELENTKEZÉS

Tisztelt Szolnoki Lakosok! Tisztelt érdeklődők!   A gasztronómiai rendezvények iránt mutatkozó érdeklődés és a tiszai halászat, horgászat tradíciók megőrzése érdekében a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Szolnoki Városfejlesztő Zrt. idén, 2014. szeptember 27-én második alkalommal rendezi meg a Tiszai…

Célunk, hogya komoly múlttal rendelkező halászati tevékenységet, az ezekhez kötődő hagyományokat, értékeket megismertessük és azehhez kapcsolódó gasztronómiai kultúrát népszerűsítsük.

A fesztivál ideje alatt, a Tiszapart és környéke igazi tiszai halászfaluvá változik!

A gyermekesek, családosok számára is kitűnő választás lehet rendezvényünk, hiszen sok-sok programmal készülünk számukra. Kiállítóink bemutatkozásai és gyermekfoglalkoztató eseményei színesítik a napot. Szórakoztató, zenés, táncos programokból sem lesz hiány.

A halas gasztronómia, illetve a halételek kedvelői csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából. Lesz mit kóstolni, azt garantáljuk! Természetesen nem csak kóstolni, hanem bemutatkozni is lehet. Várjuk azokat a csapatokat, akik sparhelten, régi receptek felhasználásával készítenek tiszai halételeket.

 Felhívásunk célja, hogy felkérjük Önt, hogy ismerőseivel, barátaival vagy családtagjaivall csapatot alkotva, vegyen részt a sparhelten történő halételek főzésén!

 

A főzőversenyben való részvétel az alábbi feltételekhez kötött:

  • Csapatot alkotva a regisztrációjukat 2014. szeptember 10-ig tehetik meg a marion@szvf.hu e-mailcímre visszaküldött jelentkezési lappal, a kategória megjelölésével.
  • A főzés során csapatonként 1 db, az előzetesen kiválasztott kategória szerinti ételt kell megfőznie- és tálalnia
  • Csapatonként 1 db sparhelt vagy kályha beszerzése, amelyen a főzés történik majd
  • Az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, eszközt (kés, vágódeszka), fűszert a csapatoknak kell biztosítaniuk

 

Amit a Szervezők biztosítanak:

  • A főzéshez helyszínt és alapvető higiénés feltételeket
  • A főzéshez szükséges tűzifát, gyufát, vizet, kötényt stb.
  • Kellemes, családias hangulatot
  • Szolnoki, hagyományőrző programokat a család minden tagjának!

 

 

 

Halétel kategóriák

1.       Kategória: hal egytálétel (Főzve, hidegen és melegen, alaplében, párolva, mártásban párolt halételek)

2.       Kategória: halfüstölés

3.       Kategória: halkolbász- és hurkatöltés

4.       kategória: halgulyás vagy halpörkölt készítés

5.       kategória: halkocsonya készítés

6.       kategória: hal roston sütve, grillezve vagy bundázva

 

Természetesen a halételek mellett egyéb, hangulatos, népies, különleges ételek is készülhetnek.

 

Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel, a Tiszai Hal Nap és a Sportcentrum rendezvényén való részvétellel egy kellemes, hangulatos, közösségépítő lehetőséget tudunk biztosítani az Önök részére.

 

 

Várjuk jelentkezésüket!

 

 

 

Szolnok, 2014. augusztus 29.

 

Megszakítás