TISZAI HAL NAPJA 2014. FŐZŐVERSENYRE JELENTKEZÉS
Célunk, hogya komoly múlttal rendelkező halászati tevékenységet, az ezekhez kötődő hagyományokat, értékeket megismertessük és azehhez kapcsolódó gasztronómiai kultúrát népszerűsítsük.
A fesztivál ideje alatt, a Tiszapart és környéke igazi tiszai halászfaluvá változik!
A gyermekesek, családosok számára is kitűnő választás lehet rendezvényünk, hiszen sok-sok programmal készülünk számukra. Kiállítóink bemutatkozásai és gyermekfoglalkoztató eseményei színesítik a napot. Szórakoztató, zenés, táncos programokból sem lesz hiány.
A halas gasztronómia, illetve a halételek kedvelői csemegézhetnek a hagyományos, valamint az egyedi halkülönlegességek sokaságából. Lesz mit kóstolni, azt garantáljuk! Természetesen nem csak kóstolni, hanem bemutatkozni is lehet. Várjuk azokat a csapatokat, akik sparhelten, régi receptek felhasználásával készítenek tiszai halételeket.
Felhívásunk célja, hogy felkérjük Önt, hogy ismerőseivel, barátaival vagy családtagjaivall csapatot alkotva, vegyen részt a sparhelten történő halételek főzésén!
A főzőversenyben való részvétel az alábbi feltételekhez kötött:
- Csapatot alkotva a regisztrációjukat 2014. szeptember 10-ig tehetik meg a marion@szvf.hu e-mailcímre visszaküldött jelentkezési lappal, a kategória megjelölésével.
- A főzés során csapatonként 1 db, az előzetesen kiválasztott kategória szerinti ételt kell megfőznie- és tálalnia
- Csapatonként 1 db sparhelt vagy kályha beszerzése, amelyen a főzés történik majd
- Az ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, eszközt (kés, vágódeszka), fűszert a csapatoknak kell biztosítaniuk
Amit a Szervezők biztosítanak:
- A főzéshez helyszínt és alapvető higiénés feltételeket
- A főzéshez szükséges tűzifát, gyufát, vizet, kötényt stb.
- Kellemes, családias hangulatot
- Szolnoki, hagyományőrző programokat a család minden tagjának!
Halétel kategóriák
1. Kategória: hal egytálétel (Főzve, hidegen és melegen, alaplében, párolva, mártásban párolt halételek)
2. Kategória: halfüstölés
3. Kategória: halkolbász- és hurkatöltés
4. kategória: halgulyás vagy halpörkölt készítés
5. kategória: halkocsonya készítés
6. kategória: hal roston sütve, grillezve vagy bundázva
Természetesen a halételek mellett egyéb, hangulatos, népies, különleges ételek is készülhetnek.
Bízunk benne, hogy kezdeményezésünkkel, a Tiszai Hal Nap és a Sportcentrum rendezvényén való részvétellel egy kellemes, hangulatos, közösségépítő lehetőséget tudunk biztosítani az Önök részére.
Várjuk jelentkezésüket!
Szolnok, 2014. augusztus 29.